Tipp pensjoneres

Tipp © Sanne Karlsen

Tipp © Sanne Karlsen

Tipp © Sanne Karlsen

Tipp © Sanne Karlsen

valp på vei 001

Min gamle gode Tipp, som har vært lederhund, avlshund og far til Lillefot og Kobuq, og alle Tippelappene, sjefen i hundegården, brumlebasse, grisen, smartingen, veifinnern, han som går på stikker, han som prater oss i senk; som gikk halve Norge på langs med pulk og dro Robert Sørlis spann gjennom en snøstorm, og som har gått Femundløpet, Finnmarksløpet, Gausdal Maraton, Hallingen, Vikerfjelløpet, Huskyløpet, Polar Distans – er pensjonert. Riktignok trekker han bra enda, og er ivrig. Men han kan ikke være med på lange løp lenger.

Tipp elsker at det skjer noe, og vil alltid være med. Han elsker tur. Han går løs og kommer når man roper. Han kan virke litt høy på pæra, men de han liker digger han.  Han er en av de gladeste guttene jeg kjenner, bestemt og sær og utrolig fornøyd med å ligge i sola og myse med øynene mot alt som hender.

 

 

Men nå skal han dra. Charlotte Leschbrandt i Mandal skal få ha ham. Hun er veterinær, småbarnsmor og tidligere hundekjører. Han får det helt prima. Jeg gråter litt – og savner hm, men vet at dette blir bra for ham. I dag var han med på jobben, gikk lang tur på Sagene og hilste på tjue små mopser og terriere, og fikk deilig hundepølse smask. Nå var han på vei til Sørlandet. Og nå er han vel framme. Et kapittel er over og det er plass til nye valper til våren…..

Advertisements

1 thought on “Tipp pensjoneres

  1. Jaja, Tipp, alderen innhenter oss alle!

    Søndag fylte Luke 13 år, Spock ble 13 onsdagen før. Det ble feiret med en skikkelig 2 1/2 timers treningstur, “ungdommene” er fortsatt spreke.

    Du har jo pensjonister spredd “for alle vinder”, Johanne? Zorro på Svalbard, Spock og Luke i Trøndelag/Nordland, Suzuki og Ravna i nærområdet (?), og Tipp på Sørlandet? Tanana bor vel fortsatt hos deg, sjøl om hun ikke er glad i å løpe langt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s