hva nå Siberian husky?

vi har hatt en veldig fin 1 mai tur. Masse spann, 17-18 stykker. Jeg hadde med meg en kollega og tre ungdommelige handlere, så vi hadde full camp og to telt og alle bikkjene (13 stk) fikk brukt seg både i spann og på ski (Jøkulen!)
Thor – sanne – Sheri – Oda – har tatt bilder, jeg glemte hele kameraet!
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=thobeaa&target=ALBUM&id=5738825779566886177&authkey=Gv1sRgCOaorIHgzLzZbQ&invite=CP6IsqoM&feat=email

De fleste jeg drar på tur med er IKKE venner med siberians.Når sant skal sies: noen siberianfolk VAR for all del på tur i samme terreng og samme tid! Men mange er ikke. Kanskje det er for langt, kanskje det virker fremmed? Kanskje man er for makelig eller har oppussingsplaner og jobbstress, hva vet jeg? For meg er den tiden i april og mai når sola har tak på dagen og kulda har grep om natta og lyset er på for det meste av døgnet en spesiell magi: det er da hundelivet er på sitt beste. Mine kompiser i AH sledehundmiljøet tenker også slik, og jeg har stor glede av turene til Kjeldebu/Fagerheim/Finse. Best tidlig på dagen, når føret enda holder. Men de seine kveldene inne i lavvo eller på reinsdyrskinn, eller i bodegaen på 1222 er også fine, sosiale, hyggelige. Vennskap og respekt, og mye læring, litt og litt. Jeg er litt is tuss når jeg ser at mine siberianvenner ikke blir med….pakker bort sleden – prioriterer våren og utstilling. Ja ja, det er ulike retninger. Jeg er og blir et turmenneske, og synes jeg legger selve grunnlaget for sledehundkjøringa mi om våren: da kan vi trene på uspora, på vind og snø og føyke, på kommandoer, og vi behøver ikke stresse så mye på mil og timer. Kanskje jeg er for sær…….ei seksti år gammal kjærring som synes telt og sovepose i kuling og minus 15 er helt flott???? Men bikkjene er så lykkelige og så flotte! Da vi dro med Arild (han har EN siberian) sitt 14 spann, Ingvild på 19 hang på med ski, Sanne og jeg med hvert vårt 6 spann med TUNG slede, opp alle bakkene fra Finse på skaren om morgenen første mai, bikkjene fløt innover Finsbergvannet og opp veggen, forbi Krekkja og til parkeringen, sang det inni meg. Første mai dags sang av : Den er vår, denne jord, den er vår…og vi tok den i eie og arv. ……og i fellesskap skjøtte dens tarv….vi er alle av selvsamme rot, og vi kjenner en adel, kun en: og se det er naturen så ren…..
høystemt og riktig. På en slik dag?
Bedre med mer global snø og kulde, enn oppvarming, sludd og vind!
Jeg satt på et reinsskinn på Finse mens ungdommen kjørte spannet mitt. En russ som syntes Finse var bedre enn Tryvann….(enig!!) – og leste masteroppgaver/eksamensoppgaver.
Man vet å innrette seg. I mitt neste liv skal hver april være to mndr, det skal alltid være sol, og jeg skal ha et vakkert og harmonisk spann (som nå…. :-) ) – eller, hvis jeg går nedenom og hjem før tida og alt er trist skal noen lese Helge Ingstads vakre dikt om slutten av livet og hundene i snøen – på grava mi – og jeg skal si fra oven at det var et flott liv så lenge det varte. Livet er for kort til å pusse opp kjøkken i april!

Advertisements

7 thoughts on “hva nå Siberian husky?

 1. Det hørtes unektelig ut som en fantastisk maihelg!! Hilsen ei som har pakket bort sleden og som egentlig burde ha pusset opp både kjøkken og fasaden, men som allikevel har hatt flotte sledeturer på skare og myrer og vidder. PS! Overteksten burde vært: Hva nå Siberian Husky EIER :)

  • Jeg skulle bare nske at ALLE hadde anledning til ta slike turer som er helsebot og sjelebot og det beste av vinteren! Jeg vet du, Anka og fler pleide dra —-i en privat regi mer kanskje – er det og brent ut? Nja, jeg nyter det uansett. Jeg jobbet vettet av meg for komme av grde, var opponent i Finland torsdagen, fly fra Helsinki klokka 5 om morgenen fredag, pakket bil klokka 9 og var p sleden fr 15. Trtt og lykkelig. Det straffer seg selvsagt seinere, nr en komme rhjem til at som burde vrt gjort!

   ________________________________

 2. Noen måtte jobbe fredag og mandag med forberedelser i helga, sitt emed trekkhundprøver og fikk ikke vært med :( Det var ingen utstilling den helga der trekkhundfolk deltok. Det var jo helga etter da!

 3. Jeg snakket med en prof hjemmeside snekker om å gjøre jobben slik at jeg kunne ha mer kontroll over sida – – men hun skaulle ha 10 000 for jobben og det har jeg ikke råd til, nye spisestuestoler (og ny sparksykkel) står foran på lista – men Sanne skal mekke på den i sommer…. :-)

  • Lag hele hjemmesiden i WordPress sånn som vi har gjort. Du kan legge til mange sider i menyen. Jeg så at hundene dine ikke akkurat var dagens team…du må profilere deg frue :) Si ifra hvis du trenger hjelp!

   • hjelp ja, Sanne sier hun kanskje kan lage en slik wordpress side. Jeg kan sikkert også det hvis jeg hadde tid, men……eller kanskje jeg ikke kan? Jeg kan sy hunder som har bitt hverandre og skrive artikler i amerikanske tidsskrift, og kjøre gærne hunder når andre slikker sol på kafeer, men hjemmeside??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s