Finnskogen

Finnskogen 2 – 4. september

 

Dette var første treningsleir for meg som blodfersk hundekjører. Forventingene var store, og de har virkelig innfridd. Jeg har fått smaken på det gode hundekjørerliv. Fredag morgen dro Johanne og jeg av gårde med stort og smått fra kennelen, pluss en henger med Dyckvogna. Vi var usikre på oppmøtet, ettersom det har vært mye regn i det siste. Men med optimistiske smil dro vi, likevel. Johanne spøkte med ”regner det mye drar vi til Julussdalen“ det ble det heldigvis ikke noe av i denne omgang. Vel fremme var det allerede tre andre kjørere, og et utvalg av deres bikkjer. I løpet av ettermiddagen dukket det opp flere.

Temperaturen var grei, så vi bestemte oss for å kjøre en tur. Vi spente inn både hummer og kanari, det vil si: 9 Siberians + 1 Alaska husky, som til sammen blir åtte trekkhunder og to halve. Alle sammen løp bra, men det toppet kaka da en skrue løsnet og gjorde den ene bremsa ubrukelig. Dét er morsom det, å kjøre 10-spann med en bremse. Men vi var like hele da vi kom tilbake, på tross av møtet med en noe overrasket ”Finndøling” som nettopp hadde kjørt gjennom en leirplass av hundkjørere, men var tydelig forfjamset over å møte et spann på veien. Merkelig. Noen tror visst hunder kan fly. Bremsa ble fikset med en provisorisk (langtids) løsning av hjelpsomme kjørere, tusen takk.  

 

På kvelden kjørte Peter og jeg ut på en kort tur, og det gikk bra. Solotur med 8-spann uten Johanne. Læringskurven har vært bratt, men hundene er eksemplariske, og jeg prøver å ikke gjøre samme feil mer enn to ganger. Gourmetmiddag ble tilberedt av ”hobbyturkokk” Thor, biff med deilig tilbehør.  Vi ventet egentlig Monica også, men hun dukket ikke opp før lørdags morgen (etter en nattlig sightseeing i halve Finnskogen). Blid og fornøyd, selv om det ble få timer søvn den natta. Seinere kom også Johannes venninne Anka med sine 9 Sebirians. Ettersom 4-hjulingen ikke fikk plass i passasjersetet ble hundene kjørt foran bilen.

 

Kort etter sin ankomst erklærer Anka at hennes mareritt er å tråkke i hundebæsj. Hvordan hun har klart å unngå det etter x antall år med flere hunder, er for meg en gåte.    

Det ble en morgentur og en kveldstur, på til sammen rett over 3 mil. Hundene ble riktig slitne, og syntes det var deilig med en hvil i lyngen. Været hold seg overraskende bra, med noen regnbyger, men stort sett opphold. I kveldinga fant samtlige seg en plass i campingstolene under en stor presenning, som vi brukte en brøkdel av. Vi vet å utnytte plassen. I tillegg fikk Monicas trekk?hund, Tikken, og Johannes Juluss kose seg rundt leirbålet. På hengende håret klarte Johanne avverge Juluss fra å tisse i tyttebærene vi hadde plukket til Per.

 

Monicas form for sosialisering, her med Tikken i fanget.

Søndag dro vi ut på to korte turer, med hvert vårt 5-spann. Det gikk i full fart oppover langs ei lang slette, hundene virket nokså pigge de. På hjemturen ante det meg at noe var galt siden jeg måtte sparke i nedoverbakke. Det ene framhjulet hadde låst seg, og jeg fant ikke ut hvordan man løsnet det. Det viste seg å være ganske enkelt. Jeg trøster meg med at hundene fikk litt ekstra mosjon… På et par timer fikk vi pakket klar bilen (som hadde baklysene i uorden, typisk) og vente nesen hjemover. Vi fikk akkurat lessa ut av bilen, satt bikkjene i gårdene og foret før det braket løs, og vi skjønte hvorfor det var meldt flomvarsel. Det har vært ei flott helg, med mye trening og kos. Jeg gleder meg til neste gang.

 

Tekst og foto: Sanne Karlsen

 

Advertisements

1 thought on “Finnskogen

  1. Takk for sist!! Flott og møte deg Sanne og jeg har IKKE unngått å tråkke hundebæsjen i årenes løp, men tråkker aller helst i salaten! Vi sees!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s